”Orașul absent / The absent city” - Official selection at Ridgefield Independent Film Festival 2018 and at Newark IFF Youth Festival 2018 (semi-finalist Filmmaker)


Official selection at Ridgefield Independent Film Festival 2018
and at Newark IFF Youth Festival 2018 (semi-finalist Filmmaker)

Trailer



A great short film

Filmul experimental de scurt metraj ”Orașul absent” al Iuliei Enkelana (pseudonimul Iuliei-Maria Kycyku, studentă la Facultatea de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai din Cluj) a fost selectat oficial în cadrul Festivalului Independent de Film de la Ridgefield SUA (Ridgefield Independent Film Festival 2018), secțiunea Narative Short, și va fi proiectat pe 19 octombrie 2018, la Keeler Tavern Museum.
Acest ”grozav film scurt”, cum este prezentat de organizatori, a fost selectat împreună cu alte 8 scurtmetraje din Statele Unite, Grecia, Polonia, Portugalia și Martinica.
Creând o ambianță stranie, dar blândă, ușor nostalgică, dar fără a dăuna lucidității, într-un București atemporal, filmul vorbește despre relația unei adolescente cu orașul global(izat) și cu memoria. ”Prea multe lucruri noi se întâmplă, – spune ea, – într-un ritm prea alert, și de asta ne simțim de parcă am trăi într-o amnezie continuă, pe care trebuie s-o îmbogățim prin imaginație. Ca să rămânem vii. Suntem absenți și trebuie să ne inventăm prezența”. În rolul principal / voce: Irina Popescu, muzica fiind compusă de Philip Landini.

Comments

Popular Posts